Carta informativa per afrontar el 3r trimestre.

Benvolgudes famílies,
Han passat molts de dies des de que començarem el confinament per l’estat d’alarma provocat per la pandèmia sanitària del COVID 19. Durant aquest temps d’incertesa, hem acabat un trimestre i ara en començam un altre, un tant excepcional.

El 18 d’abril, la Conselleria d’Educació va publicar unes instruccions per fer front a aquest peculiar trimestre. Potser us sorgeixin alguns dubtes i, per aquest motiu, a continuació intentarem resoldre les possibles preguntes que us surgeixin.


1. Quin dia acaba l’escola? ​ Es manté el calendari escolar establert a l’inici de curs tant per infantil com per a primària; per tant, el curs acaba el divendres 19 de juny.


2. Com enviaran les recomanacions/tasques els mestres tutors i especialistes?
S’enviaran com s’ha fet fins ara, a través dels canals habituals de cada curs. Mirau també la pàgina WEB de l’escola.


3. Es pot avançar matèria? ​ Tot i que les tasques proposades seran principalment per reforçar i consolidar continguts ja treballats, hem acordat que amb aquells alumnes que sigui possible es podrà avançar matèria. Els continguts nous seran escollits per tal que els infants puguin seguir-los sense dificultats. Tot el contingut important que no es
pugui veure aquest curs, serà inclòs al proper. El curs que ve, 2020/21​, ​s’adaptaran les programacions escolars per tal de reforçar, consolidar i desenvolupar els aprenentatges que es considerin imprescindibles per tal d’afrontar un curs amb garanties d’èxit a tots els nivells. En el cas dels alumnes de 6è, les seves tutores es coordinaran amb els professors de L’IES Guillem Colom Casesnoves.


4. Quin feedback tindrà el tutor o tutora amb l’alumnat? ​
Es realitzarà com fins ara,via correu electrònic, whatsapp, Classdojo… Alguns grups continuaran fent trobades virtuals (meet, zoom,…). Recordau que és molt important que l’alumnat mantingui una comunicació constant amb el seu tutor/a i que, en el cas de primària, les tasques s’han d’entregar dins el plaç donat pel mestre/a. A infantil la comunicació i les propostes
d’activitats estiran en funció del que hagin proposat les tutores.
En el cas d’alumnes que no mantinguin aquesta comunicació, el centre té l’obligació de posar-ho en coneixement d’Inspecció.


5. Com s’adapta la feina a l’alumnat amb necessitats específiques de suport?
L’equip de suport treballa a cada cicle amb coordinació amb les tutories per adaptar, de forma específica i individual, les feines de l’alumnat que ho necessita.


6. Com avaluarem el 3r trimestre? ​
L’avaluació es farà a partir del recull d’evidències que teníem fins que es va decretar l’estat d’alarma.
A infantil les tutores faran un informe individual de cada infant a partir de les evidències recollides durant la primera i segona avaluació i del contacte que es mantengui amb les famílies i els alumnes durant aquest tercer trimestre.
A primària l’avaluació també es realitzarà segons les evidències d’aprenentatges de la primera i segona avaluació i es valorarà la feina entregada als mestres. Les tasques que vagin realitzant els alumnes a proposta dels tutors/es durant aquest trimestre, serviran per pujar les notes​ .


7. Com queda la promoció o no promoció de l’alumnat? Com sempre, la repetició de curs és una mesura extremadament excepcional i per tant, només es durà a terme en els casos estrictament necessaris. Els alumnes que no recuperin les assignatures que tenen suspeses durant aquest tercer trimestre amb la feina presentada, promocionaran de curs però amb aquestes assignatures suspeses.


8. Què passa amb el programa de reutilització de llibres de primària? ​
Es mantindrà igual que fins ara. Durant el mes de maig, el Consell Escolar decidirà l’import de la quota que pagaran les famílies. Rebreu tota la informació via Gestib i també es penjarà a la WEB.


9. Hi haurà Colònies d’Infantil i Viatge d’Estudis de 6è? ​
D’acord amb les instruccions publicades per la Conselleria el passat 13 de març, totes aquestes activitats queden suspeses. L’escola contactarà amb les famílies per retornar els pagaments fets.


10. Quan es farà el procés de matrícula pel proper curs? ​
En aquests moments, estam a l’espera de rebre instruccions de la Conselleria. No us heu de preocupar per la plaça dels vostres fills i filles. Els alumnes del centre es matriculen directament al següent curs i a l’alumnat que ha de passar a l’Institut se li reserva una plaça a l’IES
Guillem Colom Casasnovas. Rebreu tota la informació via Gestib i també es penjarà a la WEB.


11. Quan es podran fer les les sol·licituds de noves matrícules? ​
Tot d’una que tinguem la informació, la posarem a la pàgina web del centre.


12. Darrer consell: ​ Intentau mantenir el contacte amb els/les tutors/es dels vostres fills/es per seguir endavant plegats i resoldre tots els entrebancs que puguin sorgir.
Podeu seguir utilitzant els mitjans que heu utilitzat fins ara amb cada tutor/ra. Per comunicar-vos amb secretaria o direcció ho podeu fer a través de correu electrònic: ceipespuig.soller@educaib.eu​ , ja que el consultam diàriament. El telèfon del centre de moment no està operatiu.


Per últim,

recordau que les actuacions i les instruccions poden canviar en qualsevol moment atenent a les directrius marcades per Conselleria i Govern.


L’equip directiu


Vos desitjam salut per tota la família, i
enviam una forta abraçada als infants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>